Tenerifeinfo.nl


Reisinformatie Tenerife

Main Page Content:

Ad Google

Puerto de la Cruz

 

Puerto de la Cruz ligt aan de noordkust van Tenerife in de Orotava Vallei en is het oude toeristische centrum van het eiland. Het is een oude koloniale stad bekend bij de toeristen uit heel Europa. In de zomer wordt de stad voornamelijk bezocht door de Spaanse toeristen die de warme zomerzon op het vaste land proberen te ontvluchten. In de winter zijn het met name de Noord en West Europeanen die hier vanwege de aangename temperatuur komen overwinteren en aan de lange koude winternachten in hun eigen land willen ontsnappen.

Hoewel Puerto de la Cruz niet meer wordt gezien als een belangrijke zonnige vakantiebestemming trekt het elk jaar nog steeds ruim 900.000 vakantiegangers. De oude stad is zeer mooi en het is een van de weinige vakantiebestemmingen van Tenerife waar de lokale bevolking ook woont en werkt.
Rond de oude vissershaven vind je smalle straten vol met koloniale huizen uit de 18de eeuw. Naast zijn oude wereldcharmes biedt Puerto enkele van de beste attracties en bezienswaardigheden van de Canarische Eilanden. In vergelijking tot de andere badplaatsen van Tenerife heeft Puerto de la Cruz de meeste winkels om er uitgebreid te gaan shoppen.

Puerto de la Cruz Tenerife


In tegenstelling tot de andere Spaanse vakantieoorden is Puerto de La Cruz geen moderne badplaats met veel lelijk moderne hotels en appartementen. De populariteit van Puerto de La Cruz als belangrijke toeristische vakantiebestemming dateert al van lang voordat het echte massatoerisme in Tenerife op gang kwam. In de 19e eeuw adviseerden artsen uit vooral Engeland en Nederland hun patiënten dat het goed voor hun gezondheid zou zijn om hier de winter door te brengen. Verschillende oude hotels stammen dan ook uit deze tijd.

Het oude koloniale deel van de stad bestaat uit een netwerk van avenidas met aan weerszijde bomen, smalle winderige straatjes, schaduwrijke pleinen en trappen die van het ene naar het andere niveau lopen. Veel van de mooie oude huizen met de typische Canarische balkons hebben de tijd overleefd. Het moderne La Paz ligt aan de rand van de stad en is een voorbeeld van de nieuwe ontwikkeling in Puerto de la Cruz.

Vroeger waren de twee belangrijkste havens van Tenerife de haven van Puerto de La Cruz en dat van Garachico. De haven van Puerto werd hoofdzakelijk gebruikt voor de export van wijn uit de Orotava Vallei en als vissershaven. De lokale vissers gebruiken deze haven nog steeds. Garachico verloor zijn haven en een grootste deel van de stad tijdens een vulkaanuitbarsting. De belangrijkste haven van Tenerife is nu Santa Cruz, tevens de belangrijke thuishaven voor diverse lijnboten (ocean liners).


Winkelen

De stad is een echte winkelparadijs met producten uit de hele wereld. Een zeer grote verscheidenheid aan producten is beschikbaar in de vele honderden winkels, vaak tegen goede prijzen. Vooral goedkoop zijn alle soorten elektronische producten, fotocamera's, parfums en alcoholische dranken.

Maar ben je er altijd van bewust dat goedkoop meestal niet betekent dat het van goede kwaliteit is. Wees ook op je hoede voor namaakpproducten van bekende merken en allert bij het betalen met je creditcard.
Koop geen timeshare in Spanje, bespaar je de ellende die daarop volgt. Wil je een vakantiehuis kopen, ga dan naar een lokale makelaar en raadpleeg een notaris.
Net als in andere toeristische plaatsen in Spanje moet je ook hier als vakantieganger altijd letten op zakkenrollers, loop niet te koop met je waardevolle spullen en laat niets waardevols achter in de auto.


Meer informatie over Puerto de la Cruz in TenerifeLinks
Main site navigation end
-

Advertentie

 

De Jong Intra Tenerife Zoek en boek jouw vakantie zoals jij dat wilt. Zonvakanties Tenerife.Vakanties op Tenerife Naar Playa de las Americas? Altijd scherp geprijsd.Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Tenerife, Gran Canaria en meer.Vakantie Tenerife? Met TUI naar Tenerife? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Santa CruzHet weer in Tenerife

Klik hier voor het weer in Tenerife weersvoorspelling Tenerife

- -

Advertentie

 

Tenerife Lastminute Nu supervoordelig naar Tenerife. Boek veilig en snel op Tui.nl!Tenerife Zonvakantie Bekijk hier uw reis naar Tenerife! Uw vakantie goed geregeld.Vakantie Tenerife Rust en genieten! Eliza Was Here in Tenerife.Tenerife vliegtickets Goedkope vliegtickets naar Tenerife. Via Vliegtickets.nl.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie