Tenerifeinfo.nl


Reisinformatie Tenerife

Main Page Content:

Ad Google

Tenerife praktische informatie en reistips


Geografie van Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het ligt in het Atlantsche Oceaan op 200 kilometer van de kust van Afrika en 1.350 kilometer van het Iberisch schiereiland. Het is een van de twee middelste eilanden van de Canarische Eilanden.
Tenerife is 84 kilometer lang, 50 kilometer breed en heeft een oppervlakte van 2.034 vierkante kilometer. De vulkaan El Teide is met 3.718 meter het hoogste punt van Tenerife.
>> Tenerife Geografie en kaart


Natuur

Door het Tanaga-gebergte en Teno-gebergte wordt het eiland Tenerife in twee verschillende klimaatzones verdeeld, namelijk het zonnige, droge zuiden en het meer bewolkte en vochtige noorden. In het droge zuiden van Tenerife vind je vooral cactussen, palmbomen, eucalyptusbomen, acacia's, bananenplanten, suikerriet en agaven. Op een grotere hoogte in de bergen vind je pijnbomen en laurierbomen. Boven de 2.000 meter komen vooral dwergstruiken, kruiden en korstmossen voor. In het vruchtbare, meer natte noorden liggen voornamelijk de landbouwgebieden.
Door de geïsoleerde ligging van Tenerife hebben vele plantensoorten het overleefd, die op het vaste land van Europa na de ijstijd zijn uitgestorven.
Tenerife kent meerdere, beschermde natuurgebieden. Het eiland is daarmee ook een interessante vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.


Het weer en klimaat in Tenerife

Tenerife geniet het gehele jaar van een milde subtropische klimaat. Dit betekent dat het gehele jaar door de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 20 tot 30 graden Celcius is.
Dit maakt Tenerife tot een prachtige vakantiebestemming in zowel de zomer als de winter.
>> het weer en klimaat in Tenerife


Vliegtijd en luchthaven Tenerife

De reistijd van de vlucht naar Tenerife is ongeveer 4 en een half uur. Het vliegtuig landt op luchthaven Tenerife Zuid (Aeropuerto de Tenerife Sur), ook wel vliegveld Reina Sofia genoemd. Dit vliegveld ligt in het zuiden van Tenerife, ongeveer 62 kilometer van Santa Cruz de Tenerife.


Lokale tijd

Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland, zowel in de zomer als in de winter.


Taal

Op het eiland Gran Canaria spreken de bewoners Spaans. In de meeste plaatsen aan de kust en daar waar toeristen komen kun je ook met Engels uit de voeten.


Valuta en geld opnemen

De munteenheid in Tenerife is de Euro.
In alle grote steden en badplaatsen in Tenerife is een bank. De meeste banken hebben ook een pinautomaat.
De banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur. In de maanden oktober t/m mei zijn de banken ook open op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.


Paspoort of identiteitskaart

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart. In Spanje en op Tenerife heb je genoeg aan de Nederlandse identiteitskaart.
Je moet jezelf kunnen identificeren als je de grens overgaat, geld opneemt of als je je inschrijft in een hotel. Het rijbewijs is geen formeel identiteitsbewijs en wordt als zodanig niet geaccepteerd in het buitenland.
Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt in Spanje of Tenerife geen visum nodig.
>> Paspoort


Nederlandse Ambassade of Consulaat

De Nederlandse Consulaat op Tenerife bevindt zich in Santa Cruz de Tenerife. Hier kun je terecht voor informatie en waar nodig word je in noodgevallen geholpen. Bijvoorbeeld bij rampen, of als je jouw paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) kwijt bent. Maar ook bij vermissing, arrestatie, overlijden of opname in het ziekenhuis.
>>> Wat doet de Ambassade voor reizigers
>>> Adresgegevens Consulaat op Tenerife


Gezondheid en vaccinaties

Voor Tenerife zijn intentingen niet verplicht. Wil je meer weten of voor je vakantie in Tenerife reizigersadviezen zijn, kijk dan op LCR.nl

Openingstijden winkels

De winkels op Tenerife zijn maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 13.00 uur en van 16.30 tot 20.00 uur.
Op zaterdag zijn de winkels alleen 's ochtends geopend van 09.00 tot 13.00 uur.


Veiligheid

In het algemeen kun je in Tenerife veilig reizen.
Wil je veilig op reis naar Tenerife, kijk dan even op de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geeft namelijk voor elk land haar reisadvies.
Met dit reisadvies kun je jezelf beter voorbereiden op eventuele risico's die aan een verblijf in Tenerife verbonden zijn.
De actuele reisadvies voor Gran Canaria vind je op: Reisadvies Tenerife


Leidingwater

Het kraanwater in Tenerife is niet drinkbaar, men maakt gebruik van flessen water. Je kunt dan ook overal mineraalwater of drinkwater kopen.


Telefoneren

Vanuit Tenerife: toets eerst 0031, dan het netnummer zonder 0 en daarna het abonneenummer.
Vanuit Nederland: toets eerst 0034922.


Elektriciteit

In Tenerife is de netspanning 220 Volt (50Hz), net als in Nederland. Neem voor de zekerheid wel een verloopstekker (:wereldstekker) mee, want er zijn soms andersoortige stopcontacten.


Medicijnen

Mocht je regelmatig medicijnen gebruiken, zorg er dan voor dat je een geneesmiddelenkaart (bij de apotheek en huisarts verkrijgbaar) bij je reisdocumenten bewaart. Op deze kaart worden de merknamen van jouw medicijnen en de samenstelling van de producten genoteerd. Hiermee voorkom je dat de douane de medicijnen voor drugs aanziet.
Neem van huis in ieder geval de nodige basismedicijnen mee, zoals paracetamol, pleisters, jodium, immodium.


Bagage

Wat je op vakantie naar Tenerife meeneemt hangt af van de soort reis die je gaat maken, het gebied dat je bezoekt en de periode van het jaar. Wil je een inpaklijst opstellen, dan kan je hierbij worden geholpen met de informatie op de volgende website: Inpaklijst.nl


Reisverzekering

Als je op reis gaat, sluit altijd een reisverzekering. Je verzekert niet alleen je bagage en sportuitrusting, maar ook tegen de mogelijk hogere geneeskundige kosten dan dat je eigen ziektekostenverzekering in het buitenland vergoedt.
>>> Ga verzekerd op reis.Meer informatie over Bagage Meenemen
Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

De Jong Intra Tenerife Zoek en boek jouw vakantie zoals jij dat wilt. Zonvakanties Tenerife.Vakanties op Tenerife Naar Playa de las Americas? Altijd scherp geprijsd.Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Tenerife, Gran Canaria en meer.Vakantie Tenerife? Met TUI naar Tenerife? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Santa CruzHet weer in Tenerife

Klik hier voor het weer in Tenerife weersvoorspelling Tenerife

- -

Advertentie

 

Tenerife Lastminute Nu supervoordelig naar Tenerife. Boek veilig en snel op Tui.nl!Tenerife Zonvakantie Bekijk hier uw reis naar Tenerife! Uw vakantie goed geregeld.Vakantie Tenerife Rust en genieten! Eliza Was Here in Tenerife.Tenerife vliegtickets Goedkope vliegtickets naar Tenerife. Via Vliegtickets.nl.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie