Tenerifeinfo.nl


Reisinformatie Tenerife

Main Page Content:

Ad Google

San Cristobal de la Laguna

 

San Cristobal de la Laguna ligt aan de noordkust van Tenerife en is beter bekend als La Laguna. Van oorsprong was La Laguna de hoofdstad van Tenerife. La Laguna ligt direct naast het centrum van Santa Cruz de Tenerife, waardoor de twee steden en gemeenten één groot stedelijk centrum vormen.
San Cristobal de la Laguna werd in 1497 opgericht door Alonso Fernandez de Lugo. De stad ontleent zijn naam aan een ondiepe meer of moerassig gebied (La Laguna), die pas in 1837 werd drooggelegd.
San Cristobal de la Laguna heeft een prachtig behouden historisch stadscentrum, wat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het oude centrum heeft brede straten en open ruimten, een aantal mooie kerken en openbare en particuliere gebouwen uit de periode van 16e tot en met de 18e eeuw.


La Laguna Tenerife


Rond de kerk van La Concepción werden de kleine huizen op een lukrake manier gebouwd. Dit gebied wordt de Up Town genoemd. Vanaf 1502 werden de huizen volgens een rasterplan aan brede grote straten gebouwd. Dit gebied, de Lower Town (Villa de Abajo), is ontworpen volgens de principes van de Koninklijke regelgeving. De straten liggen rond een centrale plein, de Plaza del Adelantado.

San Cristobal de la Laguna is nog steeds het culturele en religieuze centrum van Tenerife. Je vindt er de Universiteit van de Canarische Eilanden, het Salazar (de zetel van de bisschop van het bisdom Tenerife) en de kathedraal de Nuestra Senora de Los Remedios (:Santa Iglesia Catedral).

Real Santuario del Santísimo Cristo de La Laguna

Deze kerk (Koninklijk heiligdom van de allerheiligste Cristo de La Laguna) is een belangrijke bedevaartsoord van Tenerife, en is gebouwd in de periode van 1506 tot 1580, in opdracht van Adelantado Alonso Fernandez de Lugo. In de kerk liggen ook zijn stoffelijke resten. Adelantado is de veroveraar van het eiland en de stichter van de stad. In deze kerk staat ook een beeld van Christus, dat stamt uit 1514. Dit beeld wordt elk jaar tijdens een festival in de maand september vereerd.

De kathedraal de Nuestra Senora de Los Remedios

De Kathedraal van San Cristóbal de La Laguna (:Santa Iglesia Catedral de San Cristóbal de La Laguna) is de zetel van het Bisdom van Tenerife. Het is gebwoud in 1515 en gewijd aan de Helige Maagd Maria (Virgen de los Remedios).


Bezienwaardigheden in San Cristobal de la Laguna zijn:


 • Het oude stadscentrum met kleurrijke historische gevels, een aantal bijzondere gebouwen, promenades, winkels, bars, restaurants en terrassen
 • de Plaza del Adelantado
 • het gemeentehuis
 • het Nava paleis
 • De kerk van Santo Domingo
 • het klooster van Santa Catalina, hier wordt het ongeschonden lichaam van de non Sor María de Jesús bewaard die befaamd is om haar mirakels
 • de kerk Matriz de la Concepcion
 • het klooster van San Agustin
 • het Salazar (de zetel van de bisschop van het bisdom Tenerife)
 • het legendarische huis van het spook van de Catalina Lercaro
 • Real Santuario del Santísimo Cristo de La Laguna
 • De Kathedraal van San Cristóbal de La Laguna
 • het Casino.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

De Jong Intra Tenerife Zoek en boek jouw vakantie zoals jij dat wilt. Zonvakanties Tenerife.Vakanties op Tenerife Naar Playa de las Americas? Altijd scherp geprijsd.Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Tenerife, Gran Canaria en meer.Vakantie Tenerife? Met TUI naar Tenerife? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Santa CruzHet weer in Tenerife

Klik hier voor het weer in Tenerife weersvoorspelling Tenerife

- -

Advertentie

 

Tenerife Lastminute Nu supervoordelig naar Tenerife. Boek veilig en snel op Tui.nl!Tenerife Zonvakantie Bekijk hier uw reis naar Tenerife! Uw vakantie goed geregeld.Vakantie Tenerife Rust en genieten! Eliza Was Here in Tenerife.Tenerife vliegtickets Goedkope vliegtickets naar Tenerife. Via Vliegtickets.nl.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie