Tenerifeinfo.nl


Reisinformatie Tenerife

Main Page Content:

Ad Google

Santa Cruz de Tenerife

 

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van de provincie Santa Cruz de Tenerife. Samen met Las Palmas de Gran Canaria is het de gedeelde hoofdstad van de autonome gemeenschap van de Canarische Eilanden. De stad ligt in het noordoosten van het eiland Tenerife.
In het centrum van Santa Cruz bevinden zich een tiental musea, waaronder het Antropologisch Museum, het Archeologisch Museum en het Museum voor Schone Kunsten. In de stad zijn de belangrijke politieke en overheidsinstellingen van de Canarische Eilanden, waaronder het parlement en ministeries.
In de afgelopen jaren zijn grote delen van de stad opnieuw ingericht en gerenoveerd. De infrastructuur is gemoderniseerd, er zijn nieuwe wijken met woningen, kantoorgebouwen en winkels gebouwd en diverse openbare gebouwen zijn er gevestigd, zoals het Auditorium en de Congreshal.


Santa Cruz de Tenerife
Auditorio de Tenerife


De haven van Santa Cruz is een van de drukste van Spanje. Het is belangrijk voor de passagiers- en vrachtvaart tussen de Canarische Eilanden en Spanje, maar ook voor de doorvoer en overslag van goederen op de zeeroutes tussen Europa en Zuid-Amerika. In de haven meren ook cruiseschepen aan en zijn er veerdiensten naar het vaste land van Spanje en naar de andere Canarische Eilanden. Op 75 kilometer afstand van Santa Cruz ligt de internationale luchthaven Tenerife Sur (Tenerife Zuid of Reina Sofia). Het belangrijkste strand van Santa Cruz is "Las Teresitas". Voor de aanleg van deze zandstrand is miljoenen ton zand uit de Sahara-woestijn overgebracht. Met palmbomen en d Anaga gebergte op de achtergrond is het het mooiste strand van Tenerife.


Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa

Dit is een mooie roze marktgebouw met een excentrieke klokkentoren. In dit gebouw is de lokale markt, deze is zeker een bezoek waard. Je vind er alle soorten voedingswaren, zoals groenten, fruits vlees, vis, kruiden, en specerijen. Het is een geweldige, kleine markt met interessante kraampjes, vele indrukken en de geur van de kruiden en specerijen. Op zondag is er een uitgebreide markt in de omliggende straten.


Mercado municipal in Santa Cruz de TenerifeBezienswaardigheden, activiteiten en excursies in Santa Cruz


 • De barokke kerk La Concepción, of Iglesia de Nuestra Senora de la Concepcion.
 • De vesting uit 1577.
 • Het kasteel Castillo de San Cristobal.
 • Plaza de Espana, het hart van Santa Cruz en het centrale plein met winkels.
 • De lokale markt op zondag.
 • Het centrum van de stad met winkelstraten en -centra.
 • Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa, is een levendige bazaar en markt.
 • Museum voor Fijne Kunsten (Museo Municipal de Bellas Artes).
 • Het Museo de la Naturaleza en El Hombre bevat het kanon dat de arm van Admiral Nelson eraf schoot. Het museum herbergt collecties archeologie en biologie en is bekend om zijn Guanche mummies.
 • Opera Auditorio de Tenerife "Adan Martin". Voor het ontwerp van het gebouw is gekeken naar de zeilen van een jacht, waaraan het auditorium haar onderscheidende vorm dankt en nu een van de beroemdste gebouwen van Tenerife is.
 • Het Palmetum de Tenerife is een grote botanische tuin en bevat een van de grootste collecties palmbomen ter wereld.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

De Jong Intra Tenerife Zoek en boek jouw vakantie zoals jij dat wilt. Zonvakanties Tenerife.Vakanties op Tenerife Naar Playa de las Americas? Altijd scherp geprijsd.Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Tenerife, Gran Canaria en meer.Vakantie Tenerife? Met TUI naar Tenerife? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Santa CruzHet weer in Tenerife

Klik hier voor het weer in Tenerife weersvoorspelling Tenerife

- -

Advertentie

 

Tenerife Lastminute Nu supervoordelig naar Tenerife. Boek veilig en snel op Tui.nl!Tenerife Zonvakantie Bekijk hier uw reis naar Tenerife! Uw vakantie goed geregeld.Vakantie Tenerife Rust en genieten! Eliza Was Here in Tenerife.Tenerife vliegtickets Goedkope vliegtickets naar Tenerife. Via Vliegtickets.nl.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie